B2

Näyttelyt

Tapahtuman aikana ja sitä ennen voi käydä tutustumassa eri järjestäjien sarjakuva-aiheisiin näyttelyihin.

Onko sinulla sarjakuva-aiheinen näyttely Kupliin aikana tai hyviä vinkkejä näyttelyistä? Kerro siitä myös meille: nayttelyt(at)tamperekuplii.fi

Kupliin aikana Tampere-talossa:
Jorma "Jope" Pitkänen - Juhlanäyttely

Kupliin aikana Vapriikissa:
Pienlehtiä ja punkpostia

Jorma "Jope" Pitkänen - Juhlanäyttely

Aika: 24.–25.3.2018
Paikka: Tampere-talo
Avoinna: Näyttely on auki viikonloppuna festivaalin aukioloaikoina.
Pääsymaksu: Ilmainen

Jorma "Jope" Pitkänen (s. 1947 Kuopiossa) on koko maailman mittakaavassakin merkittävä sarjakuvataiteilija. Yli 40 vuotta kestäneen työuransa aikana Pitkänen on kirjoittanut ja piirtänyt yli 40 000 julkaistua sarjakuvaa. Pitkäsen tunnetuimmat sarjakuvat ovat Näkymätön Viänänen ja Lempi. Tyyliltään ne ovat humoristisia strippejä, joissa satiirin keinoin ilkutaan yhteiskuntaa, joukkoliikkeitä ja joskus uskontoakin. Vaikka Jope on jo taiteilijaeläkkeellä, on hän yhä yksi tuotteliaimmista kotimaisista tekijöistämme ja vahvasti kiinni ajassa.

Taiteilijan 70-vuotisjuhlan kunniaksi Suomen Sarjakuvamuseo kokosi kiertonäyttelyn ja juhlajulkaisun Jopen juhlakirja. Näyttely kartoittaa taiteilijan uran vaiheita ja nostaa sieltä esiin merkittävimmät teokset ja hahmot ja erityisesti läpi uran ulottuvan savolaisuuden.

Kiertonäyttelyn on koonnut Suomen Sarjakuvamuseo, ja tukijoina ovat Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon maakuntarahasto, Pohjois-Savon taidetoimikunta, Kuopion Isänmaallinen Seura ry ja Savon Sanomat.

Pienlehtiä ja punkpostia

Aika: 17.11.2017-4.11.2018
Paikka: Postimuseo (Museokeskus Vapriikki)
Avoinna: Postimuseon aukioloajat
Pääsymaksu: Vapriikin pääsymaksu. Perjantaisin klo 15–18 ilmainen sisäänpääsy.

Punkin tulosta Suomeen tuli 2017 kuluneeksi 40 vuotta. Postimuseossa museokeskus Vapriikissa on esillä Pienlehtiä ja punkpostia -näyttely, joka esittelee punkin mukanaan tuomia ilmiöitä, kuten itsetekemisen kulttuuria, levyjä ja pienlehtiä. Näyttelyn on koonnut Pauli Kallio, tuottanut Postimuseo ja yhteistyökumppaneina Oranssi ry ja Musiikkiarkisto.