B2

Cosplaykilpailuun osallistuminen

Rajoitukset ja muut kilpailun perustiedot

Pukukilpailu on 1-2 hengen kilpailu, esityskilpailuun voi osallistua 1-5 henkilöä. Kilpailuun voi siis osallistua yksin, parina tai ryhmässä, riippuen siitä kumpaan sarjaan aiot osallistua. Pukujen tulee olla samasta lähteestä, mutta rajatapaukset katsotaan erikseen, esim. eri Marvelin teoksien samasta maailmasta lähtöisin olevat hahmot.

Pukukilpailussa kisaajan tai kisaajien puvun/pukujen tulee pääsääntöisesti olla hänen tai heidän itsetekemiä. Läheisten apu sekä pienet valmiit osat, kuten napit tai kengät, ovat sallittuja. Ostetuilla, teetetyillä ja aikaisemmin sijoittuneella puvulla ei saa osallistua pukukilpailuun.

Esityskilpailussa taas arvoidaan vain esitystä. Esityskilpailussa ei arvioida pukuja, joten esimerkiksi aikaisemmin sijoittuneella puvulla voi osallistua.

Pukukilpailun yleisöäänestyksessä voittajat valitaan valokuvien perusteella, joten puvun lisäksi kilpailijan kannattaa panostaa erityisesti ilmeeseen ja poseeraukseen.

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussamme. Pienen Salin lavaa ei saa sotkea glitterillä, tekoverellä, nesteillä, höyhenillä, terälehdillä, tms..

Sallitut puvun aiheet

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä.

Aikataulut

Aikataulu ennen tapahtumapäivää.

Aikataulu tapahtumapäivänä 24.3.2018

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 55. Pieni sali sijaitsee Tampere-talon toisessa kerroksessa.

Lisätietoja Pienestä salista tästä linkistä.

Valokuvaus tapahtuu valokuvauspisteellä Tampere-talon Talvipuutarhassa. Esi-ilmoittautuminen on sijoitettu valokuvauspisteen läheisyyteen pääkäytävälle. Kisaajille on tarjolla heille varatut pukeutumistilat, jotka on sijoitettu Pienen salin backstagelle.Ennen tapahtumaa

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen pukukilpailuun. (Aukeaa maanantaina 8.1.2018 klo 12:00. Sulkeutuu keskiviikkona 22.2.2018.)

Ilmoittautuminen esityskilpailuun. (Aukeaa maanantaina 8.1.2018 klo 12:00. Sulkeutuu keskiviikkona 22.2.2018. HUOM! Taustamusiikkien deadline torstaina 1.3.2017!)

Lähdekuva

Kilpailun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien kaikkien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat aikovat käyttää (Huom, ei siis valokuva itsestäsi, vaan esimerkiksi kuvakaappaus animaatiosta). Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

Taustamusiikki

Esityskilpailun osallistujan tulee toimittaa oma taustanauha lavaosuuttaan varten. Taustanauha tulee lähettää to 1.3. mennessä osoitteeseen tekniikka[at]tamperekuplii.fi

Mikäli kilpailija haluaa toimittaa taustanauhan, tulee siinä noudattaa seuraavia ohjeita.

Lähetä taustamusiikki sekä mahdolliset taustamusiikkiin liittyvät kysymykset sähköpostitse osoitteeseen tekniikka[at]tamperekuplii.fiKilpailun kulku

Esityskilpailu

Cosplay-kilpailu alkaa, kun yleisö on päässyt saliin sisälle, jolloin juontaja hoitaa pienen alkujuonnon. Sitten hän esittelee ryhmän tai kilpailijan, jonka jälkeen alkaa hänen/heidän esityksensä. Kun esitys on ohi, siirry merkattuun kohtaan lavalla vielä poseeraamaan valokuvia varten. Valokuvien aikana juontaja esittelee sinut tai ryhmäsi etukäteen sähköpostiin toimittamiesi vastausten pohjalta. Esityksessä saa käyttää tummapukeista avustajaa, kunhan tästä ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen.

Kysymysten jälkeen kilpailijat siirtyvät istumaan heille varatuille paikoille. Mikäli puku ei salli istumista, kilpailija voi myös siirtyä katsomaan kilpailua ohjattuun paikkaan salin reunaan.

Kun kaikki kilpailijat ovat esiintyneet, pyydetään vielä kaikki kilpailijat lavalle ryhmäkuvaa varten.

Pukukilpailu

Pukukilpailu alkaa pienen välijuonnon jälkeen. Juontaja esittelee kilpailijat, jotka saapuvat lavalle yksi kerrallaan. Kilpailija voi halutessaan tehdä esimerkiksi hahmolle sopivan liikesarjan tai tilanteeseen sopivaa elämöintiä, mutta myös pelkkä poseeraus riittää.

Lavalla juontaja esittelee sinut tai parin etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä olevien kysymysten vastauksien pohjalta.

Tämän jälkeen kilpailijat siirtyvät istumaan heille varatuille paikoille. Mikäli puku ei salli istumista, kilpailija voi myös siirtyä salin reunaan ohjatulle paikalle. Kun kaikki kilpailijat ovat käyneet lavalla, pyydetään vielä kaikki pukukilpailijat lavalle ryhmäkuvaa varten. Tämän jälkeen tuomaristo vetäytyy pohdiskelemaan, samalla kun yleisö ja kilpailijat seuraavat väliohjelmaa noin 15 minuutin ajan.

Voittajien valinta ja palkinnot

Pukukilpailussa arvioidaan parasta pukua, kun taas esityskilpailussa tuomarit palkitsevat parhaat esitykset. Esityskilpailussa annetaan lisäpisteitä puvuista kokonaisuutena. Emme suosittele puhetta tai huutoja lavalla, jotka ei ole valmiiksi liitetty taustanauhalle, koska kuuluvuus salissa on äärimmäisen huono. Tuomareilla on oikeus ottaa tämä huomioon arvioidessa kisaajia finaaliin.

Kilpailussa on mukana tuomaristo, joka jakaa pukukilpailun finalisteille mitalit. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan verkkoäänestyksessä, joka avataan tapahtumapäivän illalla. Esityskilpailun kolme parhaiten sijoittunutta palkitaan mitaleilla ja yhdellä pokaalilla.

Kolme parhaiten verkkoäänestyksessä sijoittunutta palkitaan pokaalilla. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti, vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.