B2

Sarjakuva-Finlandia

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä jaetaan Sarjakuva-Finlandia -palkinto, joka on vakiinnuttanut asemansa alan valtakunnallisena tunnustuksena. Palkinto on keskeinen osa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalia sekä tärkeä tunnustus suomalaisille sarjakuvataiteilijoille. Vuodesta 2007 jaettu palkinto jaetaan vuonna 2018 jo yhdennentoista kerran!

Tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Ehdokkaaksi voi esittää omakustannetta tai kustantajan kautta julkaistua suomen- tai ruotsinkielistä albumia. Myös muun kielisiä albumeita voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos valintalautakunta niin päättää. Palkinto on albumikohtainen.

Katso lisää Sarjakuva-Finlandian kotisivuilta.

Vuoden 2018 valinta

Ilmoittautuminen vuoden 2018 Sarjakuva-Finlandia-palkintoa varten on nyt käynnistynyt Sarjakuva-Finlandian sivuilla. Palkintoon ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2017 julkaistut kotimaiset sarjakuva-albumit.

Tampere Kuplii ry asettaa vuosittain valintalautakunnan, joka valitsee enintään kymmenen ehdokasta palkinnonsaajaksi. Valintalautakunta nimeää lautakunnan ulkopuolisen henkilön, joka suorittaa lopullisen valinnan. Valintalautakunnan tekemä ehdokasasettelu ja lopullinen valitsija julkistetaan alkuvuodesta 2018.

Vuoden 2018 valintalautakunnan jäsenet ovat:

Juha Aarnisalo on sarjakuvaneuvos ja toisen polven sarjakuvakauppias Helsingistä.

Laura Kokko on kuopiolainen kuraattori, tuottaja ja taidehistorioitsija. Hän työskentelee kotimaista sarjakuvahistoriaa keräävän Suomen Sarjakuvamuseon toiminnanjohtajana.

Marianna Leikomaa on tamperelainen scifi-, fantasia- ja sarjakuvanörtti, joka ajoittain osallistuu myös aiheisiin liittyvien tapahtumien järjestämiseen.

Juri Nummelin on turkulainen tietokirjailija, joka on erikoistunut populaarikirjallisuuden historiaan.